Academy

De Woningborg Academy biedt een assortiment van trainingen, cursussen en kennissessies uit de bouwsector aan. Wij zijn er om jou als bouwer te informeren, adviseren en te helpen met jouw vraagstukken.

Vul een zoekterm in.
Bouwfouten In De Praktijk

Training Bouwfouten in de praktijk

  • 170,- excl. btw 1e deelnemer; 130,- excl. btw vanaf de 2e deelnemer van hetzelfde bedrijf

Fouten zitten in een klein hoekje. Zo ook in de bouw. In de praktijk gaan zaken vaak anders dan gepland. Hierdoor ontstaan faalkosten. Dat is natuurlijk erg vervelend. Ieder jaar voert Woningborg duizenden bouwplaats inspecties uit. De resultaten vanuit deze inspecties, gecombineerd met de bemiddelingen en inzicht in arbitrale vonnissen, geven een goed beeld van het ontstaan en de gevolgen van bouwfouten.

Achievement 3408115 340

Training Communicatie

  • 395,- excl. btw per deelnemer, incl. lunch

Vaak wordt er op de bouw van u als professional van alles verwacht: Uw werk, werk van collega’s moet op tijd en kwalitatief worden afgeleverd, communicatie met onderaannemers, communicatie met de collega’s op kantoor en ook nog kopers!

Woningen Met Zonnepanelen

Training Duurzaam bouwen naar MPG 0.5

  • 170 (excl. btw) voor 1 deelnemer; 130 (excl. btw) vanaf de 2e deelnemer van hetzelfde bedrijf

Nederland heeft belangrijke doelen gesteld op het gebied van zowel CO2-reductie en circulariteit. In 2030 moet Nederland 55% minder broeikasemissie uitstoten vergeleken met 1990. Daarnaast is het doel 50% minder grondstoffen gebruiken zoals mineralen, metalen en fossiele grondstoffen en niet hernieuwbare grondstoffen. Voor 2050 is de doelstelling de CO2 verder te reduceren met 95% en het hebben van een circulaire economie; afval bestaat niet en grondstoffen moeten steeds opnieuw worden gebruikt. Dit alles wordt gedaan om aan het Klimaatakkoord van Parijs te voldoen, met ultiem doel dat de aarde in 2050 met niet meer dan 1,5 á 2 graden Celsius is opgewarmd.

Schermafbeelding 2021 04 06 Om 131713

Training Luchtdicht bouwen

  • 170,- (excl. btw) voor 1 deelnemer; 130,- (excl. btw) vanaf de 2e deelnemer van hetzelfde bedrijf

Luchtdoorlatendheid is een belangrijk aspect van de constructie van een woning. Als gevolg van het meer energiezuinig en duurzaam bouwen is het luchtdicht maken van de gebouwschil steeds belangrijker. Woningborg heeft dagelijks contact met bouwers over bouwfysische vraagstukken als geluidtransmissie tussen woningen, geluidsniveaus van en door installaties en de luchtdoorlatendheid van gebouwconstructies. Wilt u weten hoe u de kwaliteit van de luchtdichtheid in uw woningen kunt verbeteren?

Arbitrage

Training Nazorg en garantieregeling

  • 170,- (excl. btw) voor 1 deelnemer; 130,- (excl. btw) vanaf de 2e deelnemer van hetzelfde bedrijf

Op het Woningborg Bedrijfsbureau vindt klachtafhandeling plaats van garantieklachten aan gecertificeerde woningen. Aan koper, VvE en bouwondernemers wordt advies gegeven inzake de procedure voor klachtafhandeling, de garantiewaarden en herstelmogelijkheden.

Woningen Tetris

Training Vloer-, Wand- en Plafondafwerking

  • 225,- per persoon excl. btw

In de lijst, meest door kopers gemelde klachten bij Woningborg, staan gebreken aan de afwerking van vloeren, wanden en plafond hooggeplaatst. Meestal heeft de koper de afwerking na oplevering laten uitvoeren, maar bij schade daaraan wordt de oorzaak vaak gezocht in de bouwkundige ondergrond. Het schadebeeld is storend zichtbaar aanwezig, maar kan veelal niet worden afgewezen met als reden dat het slechts esthetisch is. Dit soort klachten geeft vaak discussie. Wie is verantwoordelijk?

Academy

Training Warmtepompen in de woningbouw

  • 395,- per persoon excl. btw, inclusief lunch

De tijd waarin duurzame woningen als een luxe werden gezien, is voorbij. Wet- en regelgeving zorgen ervoor dat er geen mogelijkheid meer is om niet-duurzaam te bouwen. Er is nog veel onduidelijk voor bouwers, over de vraag hoe huizen zo goed mogelijk energiepositief te maken. Warmtepompen, warmtenet, zonnepanelen- en/of -collectoren, isoleren, van het gas af, waterstoftoepassingen, decentrale energie en ga zo maar door. Woningborg organiseert in samenwerking met TVVL de training Warmtepompen in de woningbouw om een antwoord te vinden op uw vragen.

Bouwe Met Kopers In Gesprek Klein

Workshop Dichterbij de koper!

  • 695,- excl. btw

In deze wervelende workshop van 2 uur nemen we je mee in de inzichten die de data van Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) opleveren voor jou als bouwbedrijf. Om deze data tot leven te brengen komen we in deze workshop met treffende voorbeelden die we interatief en samen met de groep tot een succes maken. Het verkrijgen van data voelt vaak als doel op zich. Nu is het zo dat de communicatieve en klantgerichte werking van het geven van aandacht richting kopers een ondergesneeuwd bijkomend positief effect heeft. Het effect van aandacht resulteert in het vertrouwen van de koper richting de bouwer met als eindresultaat een vlottere communicatie en daardoor minder faalkosten, procedures en bemiddelingen.

Zo goed als al onze projecten bouwen wij onder Woningborg. Echter zijn er altijd wel oplever/garantiezaken waar onduidelijkheid over kan zijn. Het was heel interessant om hierover in gesprek te gaan met elkaar en Woningborg. Bedankt voor het verzorgen van de incompany training Nazorg en Garantie! Batenburg Bouw en Ontwikkeling
Batenburg Bouw Ontwikkeling Geboren Bouwers
Claudia Yard

Claudia Yard

Heb je vragen neem gerust contact op

0182 - 59 29 94