Onze Certificaten zakelijk

Algemene informatie over onze Certificaten zakelijk

Zakelijke opdrachtgevers, zoals institutionele beleggers, woningcorporaties en zorginstellingen, vragen bij het verstrekken van bouwopdrachten in toenemende mate om bankgaranties. Vanuit hun positie niet meer dan logisch gezien de vele faillissementen in de bouwsector. Maar wat zij vaak niet beseffen, is dat een bankgarantie de kredietruimte van de bouwonderneming vermindert. En juist deze kredietruimte is voor een bouwonderneming cruciaal.

Woningborg begrijpt deze problematiek. Daarom heeft Woningborg een uitstekend, sterker nog, een beter alternatief voor deze bankgaranties ontwikkeld: de Waarborgregeling voor zakelijke opdrachtgevers.

Bijzonderheden Certificaten zakelijk

Of het nu gaat om de bouw van huur- of koopwoningen, appartementen, commerciële ruimten, parkeergarages, zorggebouwen, scholen, hotels of kleinschalige bedrijfs- en kantoorgebouwen, al deze gebouwen kunnen gewaarborgd worden onder onze zakelijke Waarborgregeling. En het hoeft niet per se om nieuwbouw te gaan. Ook de renovatie van een bestaand appartementencomplex van een woningcorporatie kan in aanmerking komen voor een Woningborg-certificaat.

Ons Woningborg-certificaat gaat veel verder dan de bankgarantie die doorgaans wordt gevraagd. Wij waarborgen afbouw als de bouwonderneming failliet gaat. Wij zorgen er dus voor dat het gebouw er komt, zonder dat de opdrachtgever met extra kosten blijft zitten. Dat is heel wat anders dan een bankgarantie die 5% of 10% van de aanneemsom als bedrag uitkeert. De opdrachtgever moet in dat geval zelf afbouwen. Het is nog maar de vraag of het uitgekeerde bedrag hiervoor voldoende is. Met een Woningborg-certificaat gaat dat heel anders. Wij bouwen af zonder extra kosten. Hiermee is de initiële investering van de opdrachtgever 100% veiliggesteld! En dat is heel wat waard.

Het zakelijke Woningborg-certificaat hoeft niet te stoppen bij oplevering of aan het einde van de onderhoudstermijn. Woningborg kan naast afbouw herstel van gebreken waarborgen tot een maximale duur van 10 jaar na oplevering. Voor grotere projecten is maatwerk mogelijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  

Dhr. Imke Swierstra, 06 82 18 79 64, i.swierstra@woningborggroep.nl

 

Downloads

 

Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Lees hier meer over cookies. Akkoord