Ons nieuws

 

Nieuws

5 procent regeling-lr
14 mei 2019 Het 5%-opschortingsrecht

Ondanks dat artikel 7:768 van het Burgerlijk Wetboek al ruim 15 jaar bestaat, ontvangen wij nog regelmatig vragen van ondernemers over het 5%-opschortingsrecht. We hebben de meestgestelde vragen voor u op een rij gezet.

Lees meer
ramen en deuren
7 mei 2019 Ramen en deuren functioneren niet goed

Op 5 in de Top 10 van gemelde bouwgebreken in 2018: ramen en deuren die niet goed functioneren. Denk aan klachten over tochtoverlast, waterdoorslag en het niet kunnen openen of sluiten van deuren.

Lees meer
Zwevende Vloeren Lr
24 apr 2019 Zwevende dekvloeren

Zwevende dekvloeren worden in appartementengebouwen steeds meer toegepast. Waar moeten deze geluidstechnisch aan voldoen en hoe voorkomt u problemen in de badkamer?

Lees meer
informatieplicht-site
16 apr 2019 Informatie- en onderzoeksplicht, hoe ver gaat u?

Regelmatig krijgt de afdeling Klachten bij Woningborg de vraag van ondernemers hoe ver zijn informatie- en onderzoeksplicht reikt. De ins & outs.

Lees meer
scheurvorming in wanden
2 apr 2019 Scheuren in de binnenwand

Klachten over scheuren in de binnenwand komen al jarenlang vaak voor. In de meeste gevallen gaat het dan over een natuurlijk werkingsproces zoals krimp, kruip of verharding van de toegepaste materialen.

Lees meer
Linda van Suchtelen van de Haare_site
1 apr 2019 5 vragen aan… Linda van Suchtelen van de Haare

Linda van Suchtelen van de Haare is juriste bij Woningborg. Linda vertelt over de diversiteit in haar werk en haar grootste uitdagingen.

Lees meer
idee
28 mrt 2019 Dwarsliggend steigermateriaal

Juridische tip voor de termijn 'dak waterdicht' in geval van een bijgebouw of erker.

Lees meer
gelijkwaardigheid_LR
19 mrt 2019 Heeft u de gelijkwaardigheid vastgelegd?

Bij onze bouwplantoets constateren we geregeld dat een beoogde gelijkwaardigheid niet is vastgelegd in de omgevingsvergunning. Als er sprake is van een bekende gelijkwaardigheid leidt dit doorgaans tot weinig problemen.

Lees meer

Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Lees hier meer over cookies. Akkoord