Voordelen bouwonderneming

Ingeschreven zijn bij Woningborg N.V. levert u als bouwondernemer een aantal voordelen op:

Goed voor uw imago
Om bij Woningborg ingeschreven te kunnen worden, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Woningborg beschikt over eigen deskundigen op technisch en financieel gebied. Deze beoordelen de onderneming op technische vakbekwaamheid en kredietwaardigheid. Ook tijdens de inschrijving worden de ondernemingen periodiek herbeoordeeld. Een inschrijving bij Woningborg wordt hierdoor ervaren als een bewijs van goed ondernemerschap. Het schept vertrouwen bij aspirant-kopers, wat uw onderneming vanzelfsprekend ten goede komt.

Beperking van uw risico’s
Als een bouwplan wordt aangemeld, beoordeelt Woningborg de technische omschrijving, tekeningen en concept (koop-/)aannemingsovereenkomst. Deze preventieve beoordeling kan de bouwonderneming behoeden voor problemen achteraf en geeft ook de kopers meer zekerheid. Onze jarenlange ervaring met beoordeling van bouwplannen, steekproefsgewijze bouwplaatsbezoeken, klachtbemiddeling en uitvoering van waarborgzaken, stelt Woningborg in staat tijdig risico’s te signaleren. Kortom, wij zijn een betrouwbare partner in het voorkomen van faalkosten! De doorlooptijd die nodig is om uw plannen algemeen, juridisch en technisch te beoordelen, is vijftien werkdagen.

Woningborg ondersteunt u met adviezen
De deskundigen van Woningborg ondersteunen u met hoogwaardige juridische en technische adviezen met betrekking tot de planvoorbereiding, uitvoering en nazorg.

Efficiënte bemiddeling
Ondanks de zorgvuldige voorbereiding kunnen er altijd nog geschillen van technische aard tussen een ingeschreven onderneming en een koper ontstaan. Er kan dan een beroep worden gedaan op een technisch inspecteur van Woningborg voor bemiddeling. In ongeveer 85% van de gevallen eindigt hun bemiddeling in een, voor beide partijen, passende oplossing. Hierdoor worden kostbare en langslepende procedures voorkomen.

Waarom Woningborg-garantie?
Aan de Woningborg Garantie- en waarborgregelingen Nieuwbouw en Transformatie is het Keurmerk van de Stichting GarantieWoning verleend. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen stelt als voorwaarde dat nieuwbouwwoningen moeten zijn voorzien van een waarborgcertificaat waarop dit Keurmerk is afgegeven, alvorens kopers in aanmerking kunnen komen voor Nationale Hypotheek Garantie. Daarnaast worden kopers van nieuwbouwwoningen steeds kritischer en staan vaker stil bij de mogelijke financiële risico’s met betrekking tot het kopen en bouwen van een huis. Ook consumentenorganisaties als Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond adviseren kopers om een gewaarborgde garantie te vragen.

Kosten Woningborg-garantie
Dankzij het bestand van kwaliteitsbouwers is het schadeverloop voor Woningborg gunstig. Daarom kan Woningborg de tarieven voor het verstrekken van Woningborg-certificaten laag houden. Zeker gezien alle extra’s die Woningborg biedt.

Inschrijvingsprocedure

Informatiepakket aanvragen

Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Lees hier meer over cookies. Akkoord