Luchtlekdetectie

Objectieve beeldvorming door luchtlekdetectie

Wij sporen luchtlekken in gebouwen op door middel van een rookproef of infraroodopnames. Deze laatste opname is alleen mogelijk tussen medio november en eind februari.

Deze meting wordt toegepast wanneer de thermische schil gereed is. De meting is gericht op het vinden van plaatsen waar luchtverlies optreedt tijdens een realisatiefase. De aandachtspunten voortkomende uit deze test kunnen dan nog ruim op tijd worden opgelost.

Ook in bewoonde staat kan deze meting worden uitgevoerd. De test kan bijvoorbeeld worden ingezet bij klachten over stankoverlast.

Voorbeelden toepassing luchtlekdetectie

  • Bij het creëren van drukverschil in de woning kunnen luchtlekken in de vloer (kruipluik, meterkast) goed zichtbaar gemaakt worden. Ook luchtlekken bij aansluitingen van toiletpotten of bedieningsknoppen voor hangtoiletten kunnen zo goed zichtbaar gemaakt worden.
  • De afdichting van ventilatieroosters, de aansluiting van dakranden en luifels kan zo onderzocht worden. Denk verder ook aan het dak, muurplaten, nok- en gevelaansluiting.
  • Ook electra (wandcontactdozen en schakelaars) kan voor lekken zorgen; vooral bij houtskeletbouw is dat een veel voorkomend verschijnsel.

Werkwijze luchtlekdetectie

De woning wordt, afhankelijk van de situatie, op over- of onderdruk gezet.  Met een zogenaamde ’fogger’ wordt mist gemaakt. Daarvoor gebruiken we glycol. Dit condenseert onmiddellijk in de lucht en veroorzaakt zo een zichtbare mist, die langs de verschillende onderdelen van de woning geblazen wordt. Zo maken wij de optredende luchtstromen zichtbaar.

Benodigde aansluiting

Netspanning 230 V.

Voorwaarden

Het uitvoeren van de luchtlekdetectie door een rookproef is afhankelijk van weersomstandigheden, met name bij harde wind worden metingen onzuiver. U dient zelf zorg te dragen voor het afdichten van additionele openingen, zoals een open haard of afzuigkap.

Voor meer informatie over onze Luchtlekdetectie, belt u met Kees Hootsen: 06 10 28 49 30

Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Lees hier meer over cookies. Akkoord