29 januari 2019

Private kwaliteitsborging is veel meer dan voldoen aan wettelijke eisen

Giesbers-WTT2

De nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen gaat van ondernemers eisen dat er inzicht wordt gegeven in de risico’s van een bouwplan. Als bouwonderneming moet u kunnen aantonen dat u voldoet aan de gestelde eisen bij het bouwen van een woning. Giesbers deed ervaring op met private kwaliteitsborging bij Woningborg Toetsing en Toezicht.

Inzichtelijke planning voor iedereen

Sam den Hertog, projectleider Giesbers: “Wij hebben een pilotproject met Woningborg gedaan omdat Giesbers kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en wij graag ervaring wilden opdoen met de Wet private kwaliteitsborging in het achterhoofd. Woningborg is een partij waarmee wij al jaren samenwerken. Wij hoopten dan ook dat zij ons de handvatten konden bieden om invulling te geven aan die private kwaliteitsborging. En dat is gelukt. Woningborg heeft een planningsmodule in samenwerking met KYP waardoor niet alleen de kwaliteitsborging verzekerd is, maar ook de planning die nauw samenhangt met een goede kwaliteitsborging. Daarmee biedt het totaalpakket ons de mogelijkheid onderaannemers en Woningborg goed op de hoogte te houden van eventuele wijzigingen die tijdens het bouwproces plaatsvinden.”

Betere kwaliteit

Erwin Oosterhout, uitvoerder Giesbers: “Onze ervaringen met de instrumenten van Woningborg (WKI) zijn hartstikke goed omdat je met deze tool op een hele gemakkelijke manier kwaliteitsborging kunt vastleggen. Dat kan door middel van de telefoon of tablet waarmee je eenvoudig toegang hebt tot het programma: je kiest de tool en maakt de foto die Woningborg vraagt. Op die manier kunnen we alles goed vastleggen. Deze controle draagt ook bij aan een betere kwaliteit van het werk.

Persoonlijk heb ik nieuwe dingen geleerd op het gebied van installaties. Daar had ik minder verstand van en op dat gebied werden we extra begeleid door Woningborg, waardoor ik nu beter kan letten op de kwaliteit van installaties.”

Partner in business

Erwin: “De samenwerking met Woningborg was heel prettig. We hebben veel overleg gehad met Jan Nijzink, regio-inspecteur bij Woningborg. Over hoe kwaliteitsborging werkt, hoe de tool werkt en over de kwaliteit die op dit bouwproject gerealiseerd wordt. Met als resultaat dat we hier een hoge kwaliteit realiseren waar Giesbers en Woningborg achterstaan.”

Berry Evers, senior projectmanager bij BPD over de samenwerking

Berry Evers BPD“BPD vindt het van groot belang dat de kwaliteit van een plan wordt getoetst en gecontroleerd. Kwaliteitsborging en de continue verbetering daarvan, is een van de belangrijkste onderdelen van het bouwproces. In het kader van onze gescheiden koop- en aanneming juichen wij het toe dat bouwpartners als Giesbers het initiatief nemen om de kwaliteit van een ontwerp aan het begin en tijdens het bouwproces vast te leggen. Daarnaast vinden onze bewoners het geruststellend dat hun toekomstige woning met het label Woningborg Kwaliteit wordt opgeleverd.”  

 

Bekijk hier hoe private kwaliteitsborging in zijn werk gaat

 

 

 

 

Giesbers-WTT2

vlnr: Sam den Hertog, Jan Nijzink, Erwin Oosterhout

Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Lees hier meer over cookies. Akkoord