25 april 2018

Kwaliteitsborging: voor de wet of een tevreden klant?

Kwaliteitsborging in de bouw, dat is hét thema van Woningborg Toetsing en Toezicht. Misschien denkt u als aannemer: weer meer administratie, controle en papier. Waarom zou ik? Handen willen maken, niet administreren.

Wat is het doel van de wet Kwaliteitsborging in de bouw?

Het belangrijkste doel van de wet kwaliteitsborging bouw is om de positie van de eindgebruiker van de bouwwerken te verbeteren. De consument betaalt al vanaf het begin mee. De woning is er nog niet en hij kan daardoor ook de kwaliteit nog niet beoordelen. Men kan vaak geen tekeningen lezen of beoordelen en heeft ook zeker niet altijd de kennis en ervaring met contracten.

Ook heersen er tegengestelde belangen in het bouwproces. Deze gaan vooral over de kosten tegenover de kwaliteit. Het is dus best moeilijk voor de eindgebruiker om zijn recht te halen. Uw klant staat hierdoor op achterstand. Het doel van de wet is dus: duidelijke verantwoordelijkheden, niet naar elkaar wijzen. De bouw levert zelf kwaliteit. De klant krijgt waarvoor hij heeft betaald, dat maakt hem tevreden!

Informatiesessie VerdouwBeurs 2018

Maurice Klaver, directielid Toetsing en Toezicht bij Woningborg, is een van de sprekers tijdens de VerdouwBeurs 2018. Maurice gaat tijdens zijn seminar in op de controle van het proces. Het kader waarin kwaliteit geborgd kan worden. Op zo’n manier dat het prettig werken is. Gecontroleerde punten zijn eenvoudig door te geven via een smartphone of tablet. Zeer gebruiksvriendelijk en altijd binnen 24 uur respons. U als bouwer heeft met één partij te maken. Het bouwproces volgt u in een as-build dossier. Het uitgangspunt is: de kwaliteit van het eindproduct waarborgen. Toets- en inzichtpunten worden gepland via KYP. Zo kan herstel van fouten nog tegen de laagst mogelijke herstelkosten. De voordelen van dit systeem gaat Maurice toelichten in zijn seminar. 

 

WTT Kwaliteitsborging
Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Lees hier meer over cookies. Akkoord