27 juni 2018

5 vragen aan… Sjors van der Straten, bouwplantoetser

Velen hebben regelmatig contact met de medewerkers van Woningborg. Wie zijn de mensen achter deze organisatie? En wat drijft hen? We maken kennis met Sjors van der Straten, bouwplantoetser.  

Sjors Van Der Straten Woningborg _groot Liggend

 

1. Hoe ben je bij Woningborg terecht gekomen?

Drie en een half jaar geleden was ik aan het afstuderen aan de TU in Eindhoven in Building Physics and Services. Op dat moment zocht ik naar interessante vacatures en kwam zo Woningborg tegen, ging op gesprek en begon nog tijdens mijn afstuderen als bouwplantoetser in Gouda.

2. Hoe heb je de beginperiode ervaren?

Ik begon te werken terwijl ik nog niet was afgestudeerd; dat was dan ook een hele drukke tijd. ’s Nachts zette ik regelmatig pas mijn computer uit nadat ik uren aan mijn scriptie had gewerkt. Op het werk was het gelijk ook al heel druk. Er lagen ontzettend veel plannen die technisch getoetst moesten worden voor ons verzekeringsproduct. In het begin heb ik met veel collega’s samen zo’n toetsing gedaan. Daar leer je ontzettend veel van.

3. Hoe is je ontwikkeling geweest?

Ik heb veel kansen gekregen mij verder te ontwikkelen. Sinds anderhalf jaar toets ik bouwplannen voor de pilot WTT (Woningborg Toetsing en Toezicht), waarbij we niet alleen het voortraject toetsen maar ook de kwaliteit tijdens de bouw. Zo maken ondernemers ook veel detailfoto’s die wij moeten beoordelen. Heel interessant! 
Verder houd ik me bezig met het opzetten en verbeteren van de beoordelingscriteria voor het WKI (Woningborg Kwaliteits Instrument). Zodat we zoveel mogelijk standaardiseren. Voor elk artikel van het Bouwbesluit werk ik uit welke informatie we minimaal nodig hebben en op welke wijze de bouwplantoetsers deze beoordelen. Daarnaast herschrijf ik de opdrachten voor de toezichtmomenten in het WKI.

4. Waar krijg je energie van?

Met z’n allen het beste resultaat bereiken, daar ga ik voor. Er is altijd wel een collega die je wil helpen als het nodig is en anderen gaan mij nu ook vragen stellen op het bouwfysische vlak.

Verder is het contact met de ondernemers ook prima. En als ik ergens over twijfel, dan vraag ik een ervaren collega of onze coördinator om hulp. Zo blijft het werk interessant, want ik wil me blijven ontwikkelen.

5. En privé?

Muziek is heel belangrijk voor mij; ik zit in een carnavalsband en in de fanfare. Sinds kort ook als bestuurslid. Daarnaast houd ik van feestjes, hardlopen, korfbal en fietsen. Best druk dus.

sjors-van-der-straten-woningborg_groot-liggend
Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Lees hier meer over cookies. Akkoord